Chiftele in crusta de susan

de Merisor in Porc, 22 Noi 2018 | 5598 vizualizari

 

Pentru că prepar foarte des chiftele, încerc să le dau o notă aparte uneori, iar de data aceasta le-am preparat în crustă de susan.
Foarte bune au ieșit așa crocante și rumene la exterior!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc, tocată
  • 2 cepe medii
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 morcov
  • 3 cartofi mari
  • 2 ouă
  • cimbru
  • busuioc
  • piper
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • sare după gust
  • ulei pentru prajit
  • 50 g susan alb
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in crusta de susan:

Curățăm legumele și le clătim cu apă rece.

Tocăm carnea și presărăm peste ea: sare piper, boia de ardei, cimbru uscat și busuioc.

Adăugăm ceapa tocată fin și usturoiul dat pe răzătoare, iar morcovul și cartofii, dați pe răzătoare, îi adăugăm storși bine de lichid.

Adăugăm și ouăle, omogenizăm bine compoziția, apoi formăm sfere de mărimea unei nuci.

Le tăvălim pe toate părțile prin susan.

Punem, într-un wok sau tuciuleț, ulei la încins și scufundăm în el câte chiftele încap.

Le rumenim pe toate părțile, la foc mediu spre mare.

Le scoatem într-o sită, sau pe prosoape absorbante și le lăsăm să se tempereze.

Le servim ca aperitiv, simple, sau cu muștar, cu diverse sosuri, după preferințe.

Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

În compoziția de chiftele se mai poate adăuga verdeață tocată.

2

Printre susan se pot adăuga și semințe de chimen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in crusta de susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate