Pentru că prepar foarte des chiftele, încerc să le dau o notă aparte uneori, iar de data aceasta le-am preparat în crustă de susan.
Foarte bune au ieșit așa crocante și rumene la exterior!
Curățăm legumele și le clătim cu apă rece.
Tocăm carnea și presărăm peste ea: sare piper, boia de ardei, cimbru uscat și busuioc.
Adăugăm ceapa tocată fin și usturoiul dat pe răzătoare, iar morcovul și cartofii, dați pe răzătoare, îi adăugăm storși bine de lichid.
Adăugăm și ouăle, omogenizăm bine compoziția, apoi formăm sfere de mărimea unei nuci.
Le tăvălim pe toate părțile prin susan.
Punem, într-un wok sau tuciuleț, ulei la încins și scufundăm în el câte chiftele încap.
Le rumenim pe toate părțile, la foc mediu spre mare.
Le scoatem într-o sită, sau pe prosoape absorbante și le lăsăm să se tempereze.
Le servim ca aperitiv, simple, sau cu muștar, cu diverse sosuri, după preferințe.
Spor și poftă bună!
1
În compoziția de chiftele se mai poate adăuga verdeață tocată.
2
Printre susan se pot adăuga și semințe de chimen.