Chiftele de pui cu legume

de DinDragostePentruGatit in Pui, 2 Apr 2012 | 5192 vizualizari

 

Îmi plac mult chifteluţele, fie ele din carne, legume sau peşte, însă le pregătesc destul de rar, pentru că se prăjesc în ulei...şi nu-s tocmai "friendly" faţă de organism.

Acum le-am făcut din carne de pui, să fie "mai Ok" :)), tot din motivul menţionat mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne tocată de pui (pulpă şi piept);
  • 1 ceapă;
  • 1/2 morcov ras;
  • o felie ţelină rasă (50 g);
  • 1 ou;
  • 2 felii de pâine (înmuiate în apă minerală);
  • 1 vârf lgţ nucşoară;
  • 1 legătură de mărar;
  • 1/2 lgţ cimbru;
  • 7-8 căţei de usturoi;
  • apă minerală;
  • sare;
  • piper.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de pui cu legume:

Ceapa se curăţă, se spală , se toacă mărunt.

Se spală, se dau la răzătoare morcovul şi ţelina. 

Se toacă mărarul mărunt la fel şi usturoiul.

Pâinea se înmoaie-n apă minerală, se storce puţin.

Se amestecă legumele împreună cu carnea tocată, pâinea, oul, condimentele şi se "frământă" bine compoziţia. 

Se modelează chifteluţele (eu nu le mai trec prin făină) şi se prăjesc în ulei încins, la foc potrivit. 

Se scot pe un şervet absorbant.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele frantuzesti de pui