...cu ulei de masline si masline, pufoase, delicioase...si abia scoase din cuptor...miros divin..vrea cineva? E drept ca ti-e cam mila sa le mananci...dar....:)))))
Cernem faina, facem o adancitura in mijloc unde vom pune drojdia lichefiata cu zaharul si 50 ml apa( din total)
Adaugam sarea si uleiul pe margine, apoi apa calduta cate putin si framantam un aluat dens si totodata elastic. Crestam cu un cutit in forma de cruce si lasam la crescut pentru aproximativ o ora la loc caldut.
Cand a crescut pliem aluatul spre interior de cateva ori apoi facem un sul din care rupem 8 bucati egale.
Fiecare bucata se intinde cu palmele in forma de sul, apoi se aplatizeaza si se aseaza doua masline tocate, pentru fiecare chifla. Se strange bine coca sa nu iasa maslinele se face din nou sul( in jur de 25 cm), apoi se impleteste ca in fotografie. Se trece partea din dreapta pe deasupra si se scoate prin mijloc. Partea dreapta va deveni capul puisorului, iar stanga codita pe care o vom cresta adanc cu un cutit in trei sau patru. Ciufulim putin puisorii cu ciupituri mici si dese...dar cu mila totusi sa nu rupem coca... Facem si ochisorii din bucatele de masline, ungem cu galbenus, asa ca si cand am mangaia puisorii, fara sa apasam si mai lasam la crescut in jur de 30 de minute.
Coacem la cuptorul incins la 200 de grade pentru aprox. 30 de minute...mmmmmmm...minunate!
1
Desigur daca le faceti de post...renuntati la galbenus
2
Nu va speriati daca nu ies din prima...pana la ultimul veti fi experti :)))