Chifle puisori

de RuxyRux in Piine, 8 Dec 2012 | 8332 vizualizari

 

...cu ulei de masline si masline, pufoase, delicioase...si abia scoase din cuptor...miros divin..vrea cineva? E drept ca ti-e cam mila sa le mananci...dar....:)))))

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina tip 650 de paine
  • 75 ml ulei de masline
  • un castronel de masline( in jur de 14 masline negre jumbo)
  • 1 lingura de sare
  • 2 lingurite zahar brun
  • 1 cub de drojdie de 50 gr
  • 400 ml apa calduta
  • optional galbenusuri pentru uns( 3)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle puisori:

Cernem faina, facem o adancitura in mijloc unde vom pune drojdia lichefiata cu zaharul si 50 ml apa( din total)

Adaugam sarea si uleiul pe margine, apoi apa calduta cate putin si framantam un aluat dens si totodata elastic. Crestam cu un cutit in forma de cruce si lasam la crescut pentru aproximativ o ora la loc caldut.

Cand a crescut pliem aluatul spre interior de cateva ori apoi facem un sul din care rupem 8 bucati egale.

Fiecare bucata se intinde cu palmele in forma de sul, apoi se aplatizeaza si se aseaza doua masline tocate, pentru fiecare chifla. Se strange bine coca sa nu iasa maslinele se face din nou sul( in jur de 25 cm), apoi se impleteste ca in fotografie. Se trece partea din dreapta pe deasupra si se scoate prin mijloc. Partea dreapta va deveni capul puisorului, iar stanga codita pe care o vom cresta adanc cu un cutit in trei sau patru. Ciufulim putin puisorii cu ciupituri mici si dese...dar cu mila totusi sa nu rupem coca... Facem si ochisorii din bucatele de masline, ungem cu galbenus, asa ca si cand am mangaia puisorii, fara sa apasam si mai lasam la crescut in jur de 30 de minute.

Coacem la cuptorul incins la 200 de grade pentru aprox. 30 de minute...mmmmmmm...minunate!

TIPS-URI

1

Desigur daca le faceti de post...renuntati la galbenus

2

Nu va speriati daca nu ies din prima...pana la ultimul veti fi experti :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle puisori" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Japoneze cu lapte si unt