Ideale pentru pachetelul de la scoala sau de la serviciu...
In vasul robotului de bucatarie, punem faina amestecata cu drojdia si le lasam la odihnit 10-15 minute.
Adaugam apoi oul, zaharul,laptele si apa caldute si incepem a framanta. Turnam untul topit in fir subtire, punem si sarea si framantam energic pana cand grasimea este bine incorporata. Aluatul nu trebuie sa fie tare, pentru a iesi chiflele pufoase. il lasam la crescut, acoperit, o ora.
Intre timp, taiem mezelul si branza cubulete, iar ardeiul spalat si curatat, fasiute.
Dupa ce aluatul a crescut frumos, il impartim in bucati cat mai egale. iar pe fiecare o aplatizam usor cu mana pe blatul infainat. In mijlocul fiecareia punem cateva bucatele de mezel, branza si ardei. adunam marginile, le lipim bine si formam bilute pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, cu putin spatiu intre ele.
Le mai dam un ragaz de 15-20 minute sa se mai rotunjeasca, timp in care incalzim cuptorul la 180 grade, apoi le ungem cu galbenus de ou si le presaram cu seminte de susan.
Introducem tava in cuptorul incins pentru 25-30 minute sau pana cand avem niste chifle frumos rumenite.