1. Intr-un vas preparam maiaua amestecand laptele caldut impreuna cu apa calduta, drojdia, zaharul si 3 lg faina amestecand bine. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la crescut 15-20 min.
2. Amestecam faina ramasa cu sarea, maiaua si uleiul, apoi framantam bine 10 min. Daca este cazul mai adaugam 2-3 lg de faina in timplul framantatului.
3. Punem aluatul la dospit intr-un loc cald, lipsit de curenti, acoperit cu un prosop timp de 1h- 1h 30min.
4. Preincalzim cuptorul la 190°C.
5. Dupa ce a dospit impartim aluatul in doua. Formam cate un cilindru din aluat si taiem in bucati egale din care vom modela niste bile. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 10 min la dospit.
6. Ungem painicile cu ou, presaram semintele de susan deasupra si introducem tava in cuptor timp de 45 min (daca nu s-au rumenit, mai lasati 5 minute si cresteti temperatura la 200°C).