Painici pufoase

de _Alina_ in Piine, 19 Mar 2013 | 5466 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 525 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 lgt sare
  • 2 lg ulei de palmier
  • Pentru uns
  • un galbenus amestecat cu 3 lg de lapte
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici pufoase:

1. Intr-un vas preparam maiaua amestecand laptele caldut impreuna cu apa calduta, drojdia, zaharul  si 3 lg faina amestecand bine. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la crescut 15-20 min.

 2. Amestecam faina ramasa cu sarea, maiaua si uleiul, apoi framantam bine 10 min. Daca este cazul mai adaugam 2-3 lg de faina in timplul framantatului.

3. Punem aluatul la dospit intr-un loc cald, lipsit de curenti, acoperit cu un prosop timp de 1h- 1h 30min.

4. Preincalzim cuptorul la 190°C.

5. Dupa ce a dospit impartim aluatul in doua. Formam cate un cilindru din aluat si taiem in bucati  egale din care vom modela niste bile. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 10 min la dospit.

6. Ungem painicile cu ou, presaram semintele de susan deasupra si introducem tava in cuptor timp de 45 min (daca nu s-au rumenit, mai lasati 5 minute si cresteti temperatura la 200°C).

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine la tigaie