M-am inspirat de pe site-ul ,,Delicii şi zâmbete,,. Am înjumătăţit cantităţile şi am modificat foarte puţin. Foarte bune chiflele! Delicioase şi foarte pufoase!
Se pun în vasul robotului 160 g făină cernută.
Se adaugă drojdia, sarea şi zahărul şi se amestecă un pic să se combine ingredientele uscate.
Se montează cârligul de frământat.
Apa şi uleiul se amestecă şi se toarnă usor peste făină, amestecând cu viteză mică.
Se pun şi restul de 150 g făină cernută şi se frământă la viteză medie pentru 10 minute.
Se obţine un aluat neted, complet nelipicios.
Se cântăreşte aluatul şi se împarte în câte bile egale dorim.
Vasul de copt se tapetează cu hârtie specială şi se aranjează bilele de aluat.
Se lasă la crescut pentru 45 de minute, după care se pun la copt la 200 g pentru 25 de minute, căldură sus/jos şi fără ventilaţie.
Poftă bună!