Chifle pentru hamburger sau sandwich

de LUK in Piine, 11 Mar 2011 | 8398 vizualizari

 

Reteta o am de la justlovecooking si ii multumesc..au iesit foarte bune..eu am modificat cate ceva la cantitati..

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 g lapte
  • o lingurita de zahar 
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • o lingurita si jumatate de sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • susan
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pentru hamburger sau sandwich:

 Punem 50ml lapte din cantitatea totala de lapte intr-un bol(il incalzim in prealabil sa fie caldut).Adaugam zaharul si drojdia si amestecam sa se dizolve.Lasam sa creasca 7-10min.Topim untul si il lasam sa se raceasca pana cand e caldut.

Punem faina intr-un castron,sarea pe margini,oul batut,adaugam drojdia,restul de lapte,untul si framantam.Mie mi-a fost mai usor sa framant inmoind pumnii in apa calduta pentru a se incorpora oul foarte bine.Lasam la dospit la loc caldut 45de min.Dupa ce a dospit modelam bilute(6) le punem in tava in care am pus hartie de copt si le lasam sa mai creasca pana isi dubleaza volumul.Dupa ce au crescut le ungem cu apa si presaram deasupra susan.Coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade 20min.Sunt pufoase si delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pentru hamburger sau sandwich" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle de hamburger