Aceasta reteta am gasit-o pe un site strain si de atunci visez la ea (de vreo sapt. jumate). A iesit atat de buuuuunnn..........
Se incalzeste cuptorul la 160 grade.
Biscuitii se zdrobesc fin si se amesteca cu cacaoa si untul topit (eventual mai adaugati unt daca considerati ca nu e suficient). Se toarna intr-o tava rotunda si se apasa bine doar pe fundul tavii. Eu am tapetat fundul tavii cu hartie de copt.
700g branza se bate cu 3/4 cup zahar si esenta de vanilie pana devine foarte cremoasa si fina. Din ciocolata alba pastram 2 patratele, iar restul se topeste pe baie de abur sau cuptor cu microunde. Se raceste usor si se adauga peste branza; se mixeaza. Se adauga ouale pe rand, mixand dupa fiecare la viteza mica. Se toarna compozitia peste crusta.
Se coace timp de 1 ora sau pana ce mijlocul este facut. Cu un cutit se trece pe marginea formei pt a desprinde compozitia. Se raceste complet.
Se mixeaza restul de branza si zahar pana la omogenizare. Din ciocolata amaruie pastram 2 patratele, restul o topim in 50ml frisca lichida. Dupa ce s-a racit usor adaugam peste branza si mixam bine. Frisca batuta bine se amesteca cu branza si se pune peste cheesecake.
Se orneaza cu aschii de ciocolata alba si neagra pastrata dupa imaginatie.
Se da la frigider pentru 4 ore dupa care se serveste!