prajitura inventata, facuta la repezeala, cu ce-aveam prin casa...
Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei).
Impartim cantitatea de zahar alocata blatului.
Intai batem spuma albusurile cu 8 linguri de zahar si un praf de sare.
Mixam galbenusurile cu celelate 8 linguri de zahar. Adaugam praful de copt si esenta de vanilie.
Turnam in fir subtire uleiul,apoi apa minerala.
Incorporam alternativ spuma de albusuri si faina proaspat cernuta in compozitia obtinuta.
Impartim compozitia in doua, intr-o parte incorporam praful de cacao iar in partea ramasa punem migdalele macinate.
Ungem tava cu putin ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia cu cacao iar peste o repartizam pe cea deschisa la culoare, cu migdale.
Blatul va sta la copt la temperatura moderata 40-45 minute pana trece testul cu scobitoarea.
Intre timp ne ocupam de crema: trecem biscuitii si napolitanele prin robot.
Adaugam 100 ml lapte, 1 lingura de cacao si 1 sticluta esenta de rom.
Amestecam toate ingredientele si crema obtinuta o intindem pe toata suprafata blatului copt si (intre timp) racit,sau cel putin racorit.
Punem 4-5 linguri de lapte intr-o craticioara la foc mic, adaugam ciocolata (bucati) si amestecam pana obtinem o glazura de consistenta dorita.
Decoram prajitura cu glazura, presaram fulgi de cocos colorati si fulgi de ciocolata alba si o lasam deoparte peste noapte.
A doua zi portionam si servim.
Pofta buna!