Prajitura cu migdale si crema aromata

de Valclaudia in Prajituri, 19 Ian 2014 | 10313 vizualizari

 

prajitura inventata, facuta la repezeala, cu ce-aveam prin casa...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 16 linguri de zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • 15 linguri (cu varf) faina alba, proaspat cernuta
  • 2 linguri cacao
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • 100 gr. migdale macinate
  • Crema:
  • 100 gr.biscuiti din comert
  • 160 gr. napolitane cu crema de alune (din comert)
  • 1 lingura praf de cacao
  • 100 ml lapte la temperatura camerei
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Glazura si decor:
  • 100 gr. ciocolata
  • 4-5 linguri lapte
  • fulgi de cocos colorati
  • fulgi de ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu migdale si crema aromata:

Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei).

Impartim cantitatea de zahar alocata blatului.

Intai batem spuma albusurile cu 8 linguri de zahar si un praf de sare.

Mixam galbenusurile cu celelate 8 linguri de zahar. Adaugam praful de copt si esenta de vanilie.

Turnam in fir subtire uleiul,apoi apa minerala.

Incorporam alternativ spuma de albusuri si faina proaspat cernuta in compozitia obtinuta.

Impartim compozitia in doua, intr-o parte incorporam praful de cacao iar in partea ramasa punem migdalele macinate.

Ungem tava cu putin ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia cu cacao iar peste o repartizam pe cea deschisa la culoare, cu migdale.

Blatul va sta la copt la temperatura moderata 40-45 minute pana trece testul cu scobitoarea.

Intre timp ne ocupam de crema: trecem biscuitii si napolitanele prin robot.

Adaugam 100 ml lapte, 1 lingura de cacao si 1 sticluta esenta de rom.

Amestecam toate ingredientele si crema obtinuta o intindem pe toata suprafata blatului copt si (intre timp) racit,sau cel putin racorit.

Punem 4-5 linguri de lapte intr-o craticioara la foc mic, adaugam ciocolata (bucati) si amestecam pana obtinem o glazura de consistenta dorita.

Decoram prajitura cu glazura, presaram fulgi de cocos colorati si fulgi de ciocolata alba si o lasam deoparte peste noapte.

A doua zi portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu migdale si crema aromata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Patratele de ciocolata pentru aziz