Prăjitură cu cocos

de Zamfira in Prajituri, 24 Oct 2015 | 7330 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linuri făină
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri ulei
  • 1/2 pachet praf de copt
  • un praf de sare

Crema

  • 4 linguri făină
  • 250 ml lapte
  • 150 g zahăr tos
  • 100 g fulgi nuca de cocos
  • 200 g unt

Pentru ornat

  • glazură de ciocolată
  • fulgi de cocos
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cocos:

Blat

Batem spumă albuşurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul şi gălbenuşurile, mixăm bine totul.

Adăugăm treptat uleiul, făina,cacao.

Turnăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul încălzit, timp de coacer 30-35 minute, facem proba cu scobitoarea. Când blatul s-a răcit îl tăiem în două.

Crema

Fierbem laptele cu făina şi zahărul.

Când începe să fiarbă adăugăm fulgii de cocos. Lăsăm totul să fiarbă până când începe să se îngroaşe, amestecăm tot timpul în cremă pentru a nu se prinde. Când s-a răcit adăugăm untul treptat.

Untul trebuie să fie la temperatura camerei.

Ungem prima foaie cu toată crema, aşezăm deasupra a doua foaie. Turnăm glazură de ciocolată şi presărăm fulgi de nucă de cocos.



Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu cocos