Aveam eu în plan un Cheesecake pregătit la Slow Cooker, dar întâmplarea a făcut să descopăr că pot pregăti acest desert la Crock Pot Multicooker Express cu gătire sub presiune, timpul de gătit fiind mult mai scurt datorită funcţiilor de care dispune acesta.
Va dura mai mult timpul de aşteptare pentru ca cheesecake-ul nostru să stea la frigider pentru a se răci decât prepararea lui.
Până acum pregătisem doar cheesecake fără coacere, mi se părea mult mai simplu, dar de data aceasta rezultatul a fost foarte apreciat, ciocolatos şi foarte cremos.
Dacă tot se apropie sărbătorile, vă recomand cu drag această reţetă,o alternativă la pasca tradiţională, puteți beneficia şi de reducerea cu 30% la Crock Pot Multicooker Express cu gătire sub presiune.
Pentru glazura:
Pentru décor:
Pregatim mai întâi o forma cu pereti detasabili, cu diametrul de 18 cm.
Forma folosita va trebui sa intre în interiorul aparatului Multicooker Express cu gatire sub presiune.
Pregatim o fâşie din folie de aluminiu, pe care o vom pune pe sub tava si care ne va ajuta sa ridicam tava fierbinte pentru a o scoate din aparat.
Mai pregatim o folie de aluminiu cu care vom sigila partea de jos a tavii.
Punem biscuitii în blender si ii maruntim.
Topim untul si dupa ce s-a racorit, îl amestecam cu biscuitii.
La baza tavii pregatite punem o hârtie pergament si peretii ii ungem cu unt. Punem biscuitii si-i apasam, punând si pe peretii formei.
Punem tava la frigider.
Topim ciocolata pe baie de aburi si apoi o racim.
Intr-un bol mixam crema de brânza (mascarpone) cu zaharul, adaugam smântâna, ouale batute. Nu mixam prea mult, doar pâna obtinem o compozitie neteda.
Punem si ciocolata topita si amestecam usor.
Punem apoi umplutura peste baza de biscuiti din tava si nivelam.
In vasul Crock Pot-ului Multicooker Express cu gatire sub presiune, punem aproximativ 250 ml apa si asezam suportul din dotarea aparatului.
Punem fâşia de folie pregatita, în asa fel ca sa ajunga si de-a lungul marginilor vasului, dar fara sa ajunga la capac.
La baza tavii punem o folie si sigilam marginile pentru a nu intra apa.
Punem tava în interiorul vasului.
Deasupra tavii punem o hârtie de copt pentru ca aburii formati sa nu umezeasca cheesecake-ul.
Inchidem capacul si îl rotim în pozitia închis. Inchidem si supapa de presiune.
Setam functia DESSERT si timpul de gatire 30 de minute.
Când a expirat timpul de gatire, aparatul trece automat pe functia de Pastrare la cald KEEP WARM. Apasam tasta STOP, lasam câteva minute pentru a se elibera presiunea din vas, dupa care, cu ajutotul unei ustensile, deschidem supapa pentru a iesi toata presiunea.
Deschidem capacul având grija la aburii fierbinti. Scoatem cu grija cheesecake-ul ajutându-ne de folie.
Lasam tava pe un gratar ca sa se raceasca, apoi o punem la frigider peste noapte sau pentru minim 6-7 ore.
Pentru a scoate cheesecake-ul din tava dezlipiti usor cu un cutit subtire.
Scoateti inelul formei, apoi îndepartati si hârtia de copt de la baza formei. Asezati cheesecake-ul pe un platou.
Pentru glazura topim ciocolata cu laptele si adaugam mierea de albine.
Punem glazura peste cheesecake.
Am pastrat putina ciocolata si am amestecat-o cu frisca pentru ornat.
Mai simplu de atât nu se poate.
Poftă bună!!!