Cand timpul te preseaza, treburile nu se mai termina, iar alimentatia necesita timp dedicat, solutiile de adaptare trebuie cautate in gadgeturile din jur. Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este unul dintre cele mai utile dintre ele. Pentru azi am ales sa pregatesc o supa pe cat de sanatoasa, pe-atat de buna si rapid pregatita de nici nu-ti vine-a crede c-un preparat cu vita poate fi gatit in aproximativ o ora. Gustul e incomparabil, aparatul concentrand maxim toate aromele din ingredientele folosite. Copiii au laudat-o maxim! Crocktober este luna in care sarbatorim mancatul sanatos si gatitul in oalele electrice CrockPot, asa ca voi reveni mai incolo si cu alte retete pregatite pentru cei dragi.
Conectam Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent. Spalam carnea. o taiem in doua bucati mari si o punem in vasul aparatului. Turnam 3 litri de apa si punem o lingura cu sare. Setam din meniul aparatului programul MEAT, timp 40 minute,verificam sa fie inchisa supapa pentru aburi si apasam butonul START/STOP. Timpul difera si in functie de cat de batrana e vita din care pregatiti supa. Poate fi necesar timp in plus sau in minus. La terminarea programului, cu ajutorul unei spatule eliberam supapa de aburi si lasam timp de 10-15 minute, apoi cu ajutorul unei manusi de bucatarie desfacem capacul cu grija. Scoatem carnea si o lasam la racit. Strecuram supa si o punem inapoi in vas.
Punem toate legumele, intregi, radacinoasele spalate bine cu o perie (nu le decojiti!) ceapa curatata, ardeiul spalat si scos cotorul.
Punem capacul, inchidem supapa, setam SOUP 30 minute. Apasam butonul Start/Stop. Dupa terminarea timpului eliberam supapa de aburi si lasam pana cand aburul a iesit complet, apoi desfacem capacul. Legumele sunt fierte, furculita patrunde usor in ele. Scoatem din vas. Punem carnea taiata cubulete (nu-i neaparat s-o puneti pe toata, puteti folosi o parte din ea la o salata boeuf), taiteii si apasam butonul BROWN/SOTE, presiune Low. Fierbem conform instructiunilor de pe pachetul cu taitei (cateva minute, 2-3). Daca aveti taitei de casa e si mai bine. Potrivim gustul de sare si piper. Punem in vas si rondele de morcov fiert. Servim supa de vita fierbinte, presarata cu patrunjel verde.