Desert cheesecake cu capsuni

de mirela0911 in Prajituri, 3 Aug 2021 | 3079 vizualizari

 

Un desert perfect pe caldura asta!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lgt esenta de vanilie

Pt. umplutura:

  • 1 kg branza dulce cremoasa
  • 150 g zahar pudra (sau dupa gust)
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 500 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 1 plic gelatina
  • cateva cirese negre

Pt. topping:

  • 350 g capsuni
  • 3-4 lg zahar
  • 100 ml apa
  • 1/2 plic gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu capsuni:

Blatul: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu sarea si zaharul. Se mixeaza pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Faina amestecata cu praful de copt se toarna peste spuma si se incorporeaza cu miscari usoare.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu diametrul de 26 cm. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt circa 15-20 de minute. Cand incepe sa prinda culoare, se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Umplutura: Capsunile se curata, se spala si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul. Se lasa 10 minute pt a lasa sirop apoi se transfera pe foc. Se lasa sa fiarba impreuna pana incep sa se inmoaie fructele. Se lasa sa se racoreasca putin apoi se dau prin blender.

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se incalzeste usor pana se dizolva granulele apoi se toarna peste piureul de capsuni. Se amesteca totul bine.

Crema de branza se pune intr-un bol si se mixeaza cu zaharul pudra. Se adauga smantana pentru frisca si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare. Se adauga piureul de capsuni treptat si se mixeaza dupa fiecare pana se obtine o crema omogena.

Se asaza pe un platou blatul. In jurul lui se pune un inel reglabil. Se toarna peste blat crema de branza si se niveleaza. Pt ca aveam cateva cirese, le-am adaugat si pe acestea in crema, dupa ce am turnat-o peste blat. Se da la rece pana a doua zi pentru a avea timp suficient sa se intareasca.

Toppingul: Se curata si se spala capsunile, se taie in bucati mai mici si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si apa. Se da in clocot cat sa se topeasca zaharul si sa se inmoaie fructele. Se lasa sa se raceasca putin.

Se da totul prin blender apoi se transfera din nou intr-o craticioara. Se da din nou cateva clocote. Se lasa la racit.

Intre timp se hidrateaza gelatina apoi se toarna peste piureul de capsuni cat este caldut, nu fierbinte. Se amesteca energic pentru a se dizolva granulele de gelatina, apoi se toarna peste crema de branza. Se da din nou la rece pentru cel putin 2 ore pentru a se inchega toppingul.

Cand este gata, se indeparteaza cu grija inelul reglabil, se orneaza cu ciocolata topita, cu fructe si frunze de menta, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de fructe de sezon!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert brownies cu Nutella