Azi va prezint cea mai simpla reteta de chec, un chec care se poate combina cu diverse fructe, cu cacao, fulgi de cocos sau orice altceva va place voua mai tare.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Am batut albusurile cu praful de sare si zaharul vanilat pana au devenit o spuma tare.
Am batut bine galbenusurile cu zaharul pana au devenit crema.
Am incorporat albusurile in crema de galbenusuri amestecand usor cu o spatula. Am adagat praful de copt dizolvat in otet, coaja de lamaie si pesmetul.
Am omogenizat cu mixerul si am incorporat toata faina.
Am oprit intr-un bol 3-4 linguri din compozitie iar pe restul am amestecat-o cu struguri si am pus-o in tava pe hartie de copt.
Peste compozitia din bol am pus 1 lingurita de cacao si am amestecat bine. Am turnat-o de-a lungul pe mijlocul compozitiei din tava.
Am pus checul in cuptorul preincalzit, la foc mic spre mediu. Am lasat pentru 25 de minute tava in cuptor fara a deschide usa.
Am scos apoi checul din tava, am inlaturat de pe margini hartia de copt si am pudrat cu zahar.
E delicios si foarte simplu de preparat. A devenit foarte usor desertul nostru preferat in acest anotimp.