Prajitura "Yoli"

de Alexandra Burz in Prajituri, 3 Feb 2014 | 14008 vizualizari

 

M-am inspirat de la Ancuta, am adus mici modificari si am denumit-o dupa numele mamei "IOLANDA" intru-cat e fan nuca :P

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de faina

Pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri amidon Gustin Dr Oetqer
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 250 gr unt
  • 1 esenta de vanilie

Pentru decor:

  • 200 gr samburi de nuca
  • 200 gr zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Yoli":

Deoarece crema necesita timp pentru racire, incepem prima data cu pregatirea acesteia.

CREMA:

  1. Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
  2. Intr-un bol, amestecam praful de budinca cu amidonul, dupa care turnam usor laptele amestecand continuu cu ajutorul unui tel pana la omogenizare, pentru a nu se forma cocoloase.
  3. Cand acestea s-au omogenizat turman usor compozitia peste galbenusuri.
  4. Amestecam si punem pe foc la bain marin pana se ingroase.
  5. Cand s-a ingrosat lasam sa se raceasca.
  6. Untul il mixam pana devine spumos, dupa care a,estecam usor cu restul de crema racita.
  7. La final adaugam esenta de vanilie.

BLATUL:

  1. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat.
  2. Adaugam faina, amestecata cu praful de copt si amestecam cu ajutorul unei linguri de sus in jos.
  3. Adaugam nuca macinata urmand acelasi procedeu.
  4. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cupotorul incins la 180 grade pentru 20 minute.

DECOR:

  1. Caramelizam zaharul intr-o cratita.
  2. Adaugam nuca si amestecam bine, astfel incat sa fie acoperiti toti samburii de nuca de caramel.
  3. Scoatem pe un dog si lasam sa se raceasca.
  4. Cand s-a racit presam usor cu sucitoru de aluat sau taiem usor cu cutitul.

Asamblare:

  • pe un dog de lemn punem blatul, adaugam crema si mai apoi crantul obtinut.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

budinca poate fi cu diferite arome

2

decorul poate fi facut in functie de imaginatia, placul si gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Yoli"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Cris2711 1

04.02.2014, 16:19

asta e Suzette e beton

Panacris 1

04.02.2014, 19:32

Alexandra Burz 1

04.02.2014, 21:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Maria