Avem prin casa niste ornamente colorate din zahar...ce sa fac cu ele, la ce sa le folosesc? Le-am gasit repede intrebuintare....un chec...da, da ati inteles bine...un chec.
Ca la bucatarasi acasa
Taiem untul cubulete, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam, unul cate unul, ouale si continuam sa mixam. Adaugam apoi, rand pe rand, smantana, coaja rasa (prin razatoarea mare) de portocala si esenta de vanilie. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si incorporam acest amestec in amestecul de mai sus. Amestecam, folosind de data aceasta un tel. La final, adaugam ornamentele si amestecam bine. Turnam aluatul intr-o forma de chec tapetata cu faina si unsa cu ulei. Nivelam. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru circa 40 min. Pentru a ne convinge ca checul este facut, facem testul scobitorii. Cand checul este gata facut, scoatem tava din cuptor, lasam sa se racoreasca, il scoatem pe un gratar si il pudram cu zahar pudra. Feliem.
Pofta buna!