Motanel mi-a facut o pofta teribila cu checul lui pufos.
L-am facut :)dar nu l-am bibilit:)))io am adaugat ingredientele altfel.Dar a iesit:D
Intai am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile le-am batut bine cu o priza de sare.
Apoi am adaugat jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat.
Am mixat intensiv,pana au fost bine batute.
Apoi am mixat galbenusurile cu restul de zahar .
Am adaugat si uleiul,treptat.Apoi am adaugat coaja de lamaie.
In compozitia de albusuri am presarat ,putin cate putin faina si praful de copt si amestecat cu grija.Apoi am pus si zeama de lamaie.
Apoi am adaugat si galbenusurile in compozitia de albusuri.
Intr-o forma de chec ,mai mare, am adaugat jumatate din compozitie.
In cealalta jumatate de aluat am adaugat lingura de cacao si am mixat bine.
Apoi se adauga peste prima compozitie ,in forma si se fac cercuri cu furculita.
Deasupra se adauga nuca macinata.
Se da la cuptorul preincalzit ,la 175°,circa 30 de minute.
1
Nuca macinata a se incorpora putin in aluatul de deasupra,nu se usca tare in cuptor.
2
Ideal la o cana cu lapte sau cafea.
3
Peste nuca am presarat putin zahar pudra,inainte a de da la cuptor.