Un desert rapid si bun potrivit pentru orice ocazie.
Pentru Reteta de chec cu visine, ciocolata si nuca sunt necesare ingredientele urmatoare: oua, zahar, faina, iaurt, ulei, zeama de lamaie, visine.
Iata cum se prepara Reteta de chec cu visine, ciocolata si nuca
Separam galbenusurile de albusuri in 2 castroane incapatoare.
Într-un bol mixam albusurile pana devin spuma, apoi adaugam treptat 300 grame zahar, și batem cu mixerul până când zahărul se dizolvă (spuma e gata atunci când devine o bezea lucioasă și nu mai simțim cristalele de zahăr).
In bolul cu galbenusuri adaugam iaurtul, 150 grame zahar, vanilia si zaharul vanilat. Adăugăm și uleiul, în timp ce amestecăm cu telul pana se omogenizeaza.
Separat amestecăm făina cu praful de copt. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt în castronul cu iaurt și gălbenușuri și amestecăm totul cu telul pana ce compozitia devine densa. Încorporăm bezeaua în compoziția de chec cu iaurt cu mișcări ușoare, până ce totul devine omogen.
Adaugam aluatul obtinut in tavile de chec (eu am folosit 2 tavi de chec si o tava de forme, dupa cum se poate vedea si in poze). Deasupra, in functie de preferinte adaugam nuca, visine si/sau ciocolata. Cuptorul trebuie incalzit inainte la 180 grade C. Bagam la copt compozitia obtinuta aproximativ 50-60 minute.
Pofta buna! 😊
Vezi si reteta de Chec cu lamaie.
1
cuptorul se incalzeste inainte la 180 grade C
2
in loc de esenta de lamaie se poate folosi coaja de lamaie