Mi-era dor de un chec simplu, cu nuci, pufos, pe care să-l tai în felii, așa cald cum e, și-apoi să-și întindă fiecare câte un strat din gemul preferat, îmmm!
Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, amestecând bine.
Se adaugă după aceea praful de copt, nucile și făina, amestecând acum ușor, cu o spatulă, pentru a păstra compoziția aerată.
Se toarnă aluatul într-o tavă pentru chec pregătită cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se face auriu, aprox 25-30 de minute sau până trece testul scobitorii, apoi se lasă la răcit (dacă aveți răbdare).
Se servește cu gem de casă.
Porții: 4 (12 felii)
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/chec-cu-nuci.html