Potcoave cu nuca - de post

de Georgiana78 in Prajituri, 7 Noi 2012 | 6831 vizualizari

 

Reteta lui Miremirc careia ii multumesc pt. ca orice reteta am ales sa gatesc de la ea a iesit minunat....nu am dat gres niciodata...!
Niste biscuitei/fursecuri foarte gustosi si aromati si sanatosi!
Fetitele mele care m-au ajutat la modelerea lor.....i-au mancat cu mare pofta si placere....!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 150 gr nuci macinate
  • 250 gr margarina
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta rom
  • 100 gr zahar pudra (merge si cu cel tos)
  • un praf de sare
  • zahar pudra cu aroma de vanilie pentru tavalit biscuitii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Potcoave cu nuca - de post:

- margarina la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul si esenta de vanilie

- adaugam nucile, romul si faina treptat si framantam cu mana pana se incorporeaza bine toata faina si obtinem un aluat

- formam o bagheta cu mainile si o taiem in felii mici

- fiecare felie o rulam si o taiem in 4, iar aceste 4 rulouri micute le curbam spre interior, formand potcoavele si le asezam in tava

- dam tava la cuptor pentru 15 minute la foc potrivit

Atentie! - dupa 10 minute ne uitam la ele sa nu se arda deoarece se coc foarte repede. Nu asteptati sa prinda o culoare mai inchisa pentru ca isi vor scimba gustul (vor deveni mai amarui), si se vor intari foarte tare dupa ce se racesc!

- dupa ce s-au racorit putin se tavalesc cu grija prin zaharul pudra.

 

 

TIPS-URI

1

se pot pastra si timp mai indelungat intr-o cutie de fursecuri-metalica, dar si in casoleta de plastic inchisa bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Potcoave cu nuca - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri de Craciun