Inainte sa ne apucam sa pregatim checul vom da drumul la cuptor, la 180°C.
Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, praf de copt si zahar vanilat. In alt bol zdrobim banana pana obtinem un piure, pe care il amestecam cu untul topit si racit.
In alt vas batem albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare, care nu cade de pe tel. Frecam galbenusurile cu zahar si 2 linguri de apa, apoi le amestecam cu ingredientele solide.
Integram apoi pireul de banane. Compozitia obtinuta o impartim in 2 castroane. In primul castron amestecam compozitia cu cacao. Amestecam bine pana se omogenizeaza.
Turnam aluatul care contine cacao in tava. Peste acesta preasaram ciocolata alba. Apoi turnam aluatul alb si presaram ciocolata neagra.
Vom da tava la cuptor pentru 45 de minute. Cand scoatem checul din cuptor il putem decora cu ciocolata topita sau cu zahar pudra.