Fiindca e vineri, va invit sa savuram o prajiturica de post cu pudra de roscove.
1. Intr-un bol amestecam faina cu pudra de roscove si cu praful de copt.
2. Intr-un alt vas amestecam apa minerala cu zaharul.
3. Dupa ce zaharul s-a topit se toarna siropul in ingredientele uscate si se amesteca bine.
4. Se adauga uleiul si se amesteca iarasi.
5. Puneti jumatate din amestec in tava de chec, asezati biscuitii si mai turnati un strat (Daca biscuitii tind sa iasa la suprafata, impingetii cu o scobitoare inapoi ;) Se introduce tava in cuptorul preincalzit primele 5 min la foc maxim, dupa care coborati temperatura pana la 180 °C . Tineti in cuptor pana trece testul scobitorii (la mine a durat 50 min, dar depinde si de tipul tavii folosite :P )
1
Puteti pune deasupra o ciocolata (cu 75 % cacao) topita.