Spala bine castravetii in mai multe ape, rupandu-le coditele.
Spala hreanul, usturoiul, ardeiul si usturoiul cat de bine poti :)) FARA A CURATA COAJA.
Pregateste marar uscat, frunze de visin, felii de telina bine spalate si frunze de telina.
Pregateste borcane mari, curate, sterilizate.
Pe fundul fiecarui borcan pune marar uscat si frunze de visin apoi un strat de castraveti. Aseaza-i in asa fel sa incapa cat mai multi.
Taie hreanul in fasii si dupa fiecare strat de castraveti pune 2-3 catei usturoi, 2-3 bucati de hrean, 2 bucati ardei iute (rupe cu mana),si-o felioara de telina.
Continua sa asezi castraveti alternand cu bucati de hrean , catei de usturoi, ardei iute ).
Cand ai umplut borcanele pune deasupra cateva frunze de telina cu tot cu tulpina.
Intr-un vas mare dilueaza sarea pentru muraturi in apa (apa rece, nu fiarta) si apoi distribuie peste castravetii din borcane.
Infileteaza capacele borcanelor si depoziteaza-le intr-un loc unde nu e nici cald, nici rece, pentru 3-4 zile (zeama va deveni usor tulbure).
Apoi rastoarna saramura intr-un vas iar peste castravetii din borcane toarna apa curata si vantura usor borcanele pentru a spala castravetii de eventualele depuneri. Arunca acea apa si pune inapoi saramura.
Mai lasa o zi si rastoarna saramura intr-o oala mare si pune-o la fiert. Lasa sa dea cateva clocote adaugand otetul, zaharul si pliculetul de conservant . Cel din urma nu stiu daca e neaparat necesar, eu nu ma risc....:D
Lasa sa se racoreasca timp in care mai spala o data castravetii la fel ca-n ziua precedenta.
Toarna saramura calda pestre castraveti, infileteaza capacele si depoziteaza borcanele la loc rece.
Sunt cei mai buni si mai crocanti castraveti pe care i-am conservat vreodata.