Castraveti bulgaresti reteta

de carmenvlad in Muraturi, 29 Oct 2011 | 47192 vizualizari

 

Mulțumesc tuturor bucătărașilor care au postat această minunată rețetă. Ei au fost inspirația mea.
Castraveti bulgaresti reteta

 

INGREDIENTE

  • 3 kg castraveţi sănătoşi
  • 2 cepe potrivite
  • 2 morcovi mari
  • beţe de mărar uscat
  • 2 rădăcini de hrean
  • sare neiodată
  • boabe de piper
  • boabe de muştar
  • crenguţe de cimbru
  • oţet de vin alb pentru murături
  • zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti bulgaresti reteta:

 


Se aleg castraveţi sănătoşi, tari, dacă se poate proaspăt culeşi şi se spală cu apă rece. Ceapa se curăţă, se spală cu apă rece şi se taie julien. Rădăcinile de hrean se curăţă, se spală şi se taie beţişoare. Morcovul se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se spală borcanele în care punem castraveţii bine (eu am folosit borcane de 800 ml) şi se face în fiecare borcan un pat din  beţe de mărar uscat, 1 crenguţă de cimbru, beţişoare de hrean şi rondele de morcovi. Se aşează castraveii în borcane şi printre ei rondele de morcovi şi de ceapă. Se pune în fiecare borcan boabe de muştar, boabe de piper, 1 linguriţă de sare, 2 linguri zahăr, 4 linguri oţet. Se pune deasupra 2 beţişoare de hrean în cruce, cateva beţisoare de mărar uscat şi se adaugă apă până când se umple borcanele. Se înfiletează capacele, se agită bine şi se întorc cu fundul în sus pentru ca să se dizolve bine sarea şi zahărul. Apoi se așează borcanele în tava de aragaz şi se ţin în cuptorul încălzit mediu 20 de minute. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească în cuptor până a doua zi, când se pot depozita în cămară. Se păstrează peste iarnă și se servesc ca acritură la diverse mâncăruri sau fripturi.

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

carmenvlad 1

30.10.2011, 09:32

Nina iti multumesc ca ai trecut pe la mine. Referitor la intrebarea ta, iti spun ca toate conservele le pun dupa preparare in tava de aragaz, pe care o introduc in cuptorul incins mediu, pentru 20-30 de minute. In acest fel nu folosesc alti conservanti pentru pastrarea lor peste iarna. Trebuie sa ai grija sa nu umpli borcanele de tot, sa lasi un spatiu de 2-3 cm intre capac si continut. Te asigur ca borcanele nu se vor sparge. Eu pana acum nu am avut astfel de surpize.

carmenvlad 1

30.10.2011, 09:33

Motanelule, Sufletista si Mihaela va multumesc mult.

mirela0911 1

30.10.2011, 12:23

crocanti si deliciosi sunt, tare-mi plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Micul dejun arab-6."Maqdus"- vinete umplute in ulei de masline