Pregătirea cartofilor:
Se spală foarte bine cartofii şi se freacă cu un burete abraziv, până rămâne coaja curată. Se ung cu ulei de măsline şi se pun în tava tapetată cu hârtie de copt(în lipsa ei, eu am picurat ulei şi am presărat făină pe fundul tăvii, ca să nu se lipească cartofii). În aprox. 60 de minute îi testăm cu o furculiţă - sunt copţi atunci când furculiţa intră în ei cu uşurinţă. După ce se răcoresc puţin, tăiem căpăcelele şi îi scobim înăuntru, lăsând foarte puţin miez pe coajă. Miezul scobit se pune într-un bol şi se pasează.
Pregătirea ciupercilor:
Spălăm ciupercile şi le tăiem cubuleţe mici. Ceapa şi pătrunjelul se toacă foarte mărunt. Se pun 3 linguri de ulei de măsline in tigaie la incins, apoi se adaugă ceapa şi se lasă 2 minute la călit. Adăugăm ciupercile şi mai lăsăm 5 minute pe foc - timp în care adăugăm şi condimentele(sare şi piper după gust).
Luăm compoziţia de pe foc şi o adăugăm peste bolul cu miez de cartofi. Tot acolo adăugăm şi pătrunjelul tocat şi doua linguri de muştar şi amestecăm până compoziţia devine omogenă.
Se pune compoziţia în cartofii scobiţi şi se mai adaugă 15 minute la cuptor pentru a se rumeni uşor.
Poftă bună!
1
Pot fi serviţi pe pat de salată verde sau alături de o salată de legume proaspete
2
Din lipsă de salată, eu am servit cu roşii cherry aromate, stropite cu ulei de măsline, lămâie şi sare pentru gust