Super rapide si gustoase si mai ales de post :)
Da pe razatoarea cu ochiuri mici dovlecelul, cartofii, morcovul si usturoiul. Pune-le intr-o sita si lasa-le sa se scurga. Preseaza-le putin sa elimini excesul de lichid.
Toaca ceapa si ardeiul gras in cuburi mici si amesteca toate legumele intr-un bol
Adauga verdeata tocata, condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia dulce si pune pesmetul. Omogenizeaza bine compozitia.
Umezeste putin mainile si formeaza chiftelutele de legume, apoi tavaleste-le prin susan si pune-le intr-o tava pe hartie de copt
Taie cartofii in felii mai groase, stropeste-i cu ulei de masline si cu amestecul de condimente. Amesteca-i bine si pune-i in tava langa chiftelute.
Pune tava in cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute.
Intoarce chiftelutele si cartofii la jumatatea timpului.