Ciulama cu ciuperci si mamaliguta

de Lily_Musat in Mancaruri de legume, 13 Ian 2011 | 9517 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciuperci crude,
  • 6 linguri de ulei,
  • 200 ml lapte,
  • 200 ml apa,
  • 2 linguri de faina cu varf,
  • 1/2 lingurita de sare,
  • leustean pentru decorat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu ciuperci si mamaliguta:

Punem sare in tigaie si putin pe ele si le astupam cu un capac sa se friga bine.  Intr-o tigaie punem uleiul.Adaugam faina.  Amestecam uleiul cu faina fara sa dam pe foc. La rece.  Punem pe foc cratita si lasam sa se caleasca putin. Dam tigaia putin la o parte de pe foc si adaugam lapticul amestecat cu apa si amestecam bine sa se omogenizeze. 

Intr-o tigaie tefal frigem ciupercile.Punem ciupercutele in ciulama. Adaugam piper si sare. Tinem cont ca am adaugat sare si la ciuperci.  Lasam sa fiarba putin amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.Merge de minune cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

Ca sa nu faca ciulamaua cocoloase, faina se amesteca cu uleiul "la rece" fara sa fie pe flacara aragazului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu ciuperci si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ardei gras umplut cu ciuperci marinate