Carnati in aluat

de Miha in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2013 | 6355 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ~500 g faina
  • 2 lingurite sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 galbenusuri
  • 60 g unt
  • 250 ml lapte
  • carnati (atatea bucati in cate fasii veti taia aluatul)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati in aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul, apoi se lichefiaza cu cateva linguri de lapte caldut.

Faina se pune intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia. Se lasa la loc caldut vreo 10-15 minute, pana drojdia incepe sa faca basicute.

Galbenusurile se amesteca cu untul topit si racit si restul de lapte. Se toarna in castron peste faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se rastoarna pe masa unsa cu putin ulei si se intinde intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm Foaia se taie in fasii de cca 2 degete latime. Se pune bucata de carnat pe capatul fasiei de aluat si se ruleaza.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut vreo 15-20 de minute. Se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte, se presara cu seminte de susan si se da tava la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati in aluat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

laura_n 1

09.05.2013, 14:08

bai, dar ce imi vine sa musc dintr-unul
daca bat in monitor, oare nu cade o bucata ?

Miha 1

09.05.2013, 15:19

Laura ia incearca, daca functioneaza ma duc sa caut si eu o poza cu cirese

laura_n 1

09.05.2013, 15:57

) pai daca mai mentionezi si de cirese, stai ca il desfac de tot )

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Crenvusti imbracat in foietaj