Cum se prepara salata de Icre proaspete de crap reteta simpla si gustoasa

de silvi0ara in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2010 | 15991 vizualizari

 

Salata de icre proaspete de crap este un preparat culinar traditional romanesc, apreciat pentru savoarea sa delicata si textura cremoasa. Acest fel de mancare, deseori servit ca aperitiv, are la baza icrele de crap, care sunt prelucrate atent si combinate cu diverse ingrediente pentru a obtine un gust echilibrat si rafinat. Desi reteta poate varia usor in functie de regiune sau preferintele individuale, elementele esentiale raman aceleasi: icre proaspete, ulei, suc de lamaie, si, adesea, ceapa fin tocata.
Cum se prepara salata de Icre proaspete de crap reteta simpla si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cum se prepara salata de Icre proaspete de crap reteta simpla si gustoasa
  • 250g icre
  • 400ml ulei vegetal
  • 1 ceapa mica
  • zeama de la o lamaie
  • Apa minerala
  • 2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse bine
  • masline

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se prepara salata de Icre proaspete de crap reteta simpla si gustoasa:

 Cum se prepara salata de Icre proaspete de crap reteta simpla si gustoasa

Icrele proaspete, sărate, se lasa la scurs cam 1 ora,ca sa eliminam apa care s-a format prin dizolvarea sării, se pun într-un castron, împreună cu o linguriţă de zeamă de lămâie. Se bat bine cu furculiţa, ca să se adune pieliţele, care se vor îndepărta, şi ca să se formeze un lichid mai gros prin spargerea unor boabe de icre. Numai în acel moment începem adăugarea uleiului, ca la maioneză. E preferabil să nu se pună  miez de pâine, ca să nu le denatureze gustul(dare eu pun 2 felii de paine,asa mi se par mai putin grele,alegerea va apartine). Se bat continuu cu mixerul, turnând câte puţin ulei. Când devin prea tari, se adaugă câte o linguriţă de apă mineral rece sau zeamă de lămâie, care le albeşte şi le face spumoase (se adaugă numai cât este necesar).In final le potrivim de gust,lamiae si eventual sare. Se adauga ceapa tocata foarte fin.Se servesc alaturi de masline si paine de casa. Recomandam si icre de vinete sau icre de fasole

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se prepara salata de Icre proaspete de crap reteta simpla si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

silvi0ara 1

12.11.2010, 12:31

Corina,se spune ca ele se fac fara adaos de nimic,dar mie imi place sa pun putina paine.Cu gris nu am incercat niciodata.

nadina73 1

14.11.2010, 11:29

am furat 2 si las 5f

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 00:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cabanos in aluat