Carnati de casa

de claudiaO in Porc, 19 Dec 2018 | 5478 vizualizari

 

Atât de buni si de sezon, merg bine si prăjiți si pe grătar!

 

INGREDIENTE

  • 6 kg pulpa de porc
  • 3 kg fleica
  • 2 căpătâni mari de usturoi
  • Sare
  • Piper măcinat
  • Condimente pt cârnați
  • 1lingurita cimbru
  • Putina boia dulce afumată si putina picantă
  • Zeama de carne cca 500-600ml
  • Mate de porc curățate si spălate
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Carnea curățată de pieliti, o tocam prin masina cu sita cu găuri mari.

Usturoiul il strivim cu presa si apoi il frecam cu o lingura de sare si il diluam cu zeama de carne. 

Il punem peste carnea tocată, apoi presăram condimentele după gust si potrivim de sare daca mai este cazul.

De fiecare dată, după ce termin compoziția si inainte de a incepe umplerea datelor, fac 2-3 chiftelute din carnea rezultată, ca sa vad daca mai este nevoie de ceva plus de gust.

După degustare, trecem la umplerea matelor. Din loc în loc, unde este nevoie, intrăm sa scoatem aerul.

După de am finalizat carnea, întindem carnatii afară la aer pentru zvantare.

După 2-3 zile ii punem la fum.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa