Cannelloni cu carne de vitel

de Bucataras in Cannelloni, 23 Sep 2016 | 6659 vizualizari

 

Azi am bagat la cuptor Cannelloni umpluti cu carne de vitel… Cea mai buna cina pentru diseara.

 

INGREDIENTE

Sos Bechamel:

  • 80 gr unt
  • 60 gr faina
  • 800 ml lapte
  • 50 gr parmezan ras
  • sare
  • piper
  • un sfert de nucsoara rasa

Umplutura:

  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • un morcov
  • sare si piper
  • 1 lingurita
  • oregano uscat
  • 500 gr carne tocata de vitel
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 200 ml vin rosu
  • 250 gr rosii in bulion
  • 200g cannelloni
  • 50 gr parmezan ras
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu carne de vitel:

  1. Da pe razatoarea cu ochiuri mici morcovul si ceapa
  2. Pune uleiul de masline intr-o tigaie si caleste-le putin. Adauga usturoiul si carnea de vitel
  3. Dupa ce carnea isi schimba culoarea, adauga sare si piper dupa gust si oregano uscat.
  4. Dupa 5 minute adauga vinul rosu si lasa sa fiarba pana se evapora.
  5. Adauga pasta de tomate si rosiile in bulion, amesteca usor si lasa sa fiarba cu capac, cam 20 de minute. Opreste focul si lasa sa se raceasca putin.
  6. Pentru sosul bechamel topeste untul intr-o craticioara, adauga faina si amesteca usor cu un tel pana incepe sa se desprinda de pe fundul vasului.
  7. Adauga apoi laptele, putin cate putin si amesteca in continuu cu telul, ca sa nu se formeze cocoloase.
  8. Adauga la final sare si piper dupa gust, nucsoara proaspat rasa si parmezan.
  9. Pregateste o tava dreptunghiulara si pune doua polonice de sos bechamel, umple apoi cannelloni cu sosul de carne si asaza-i in tava
  10. Toarna deasupra restul de sos bechamel, presara parmezan ras si acopera tava cu folie de aluminiu.
  11. Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 40 de minute. Inainte cu 10 minute scoate folia de aluminiu si lasa sa se rumeneasca usor deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu ricotta si spanac