Budinca de spanac cu paste la cuptor

de bianca92 in Paste, 12 Mar 2014 | 5347 vizualizari

 

Am facut mancare de spanac ieri si am distrus-o in sensul ca am facut-o prea moale si in loc sa toc spanacul marunt, l-am facut piure, iar prietenului meu nu ii place asa moale :( am zis ca e pacat sa o arunc deci cum sa o salvez in asa fel incat sa ne placa si sa il mancam cu pofta? Mi-a venit ideea sa trasform mancarea de spanac intr-un fel de budinca cu paste la cuptor. Acum chiar ma bucur ca nu mi-a iesit spanacul initial pentru ca asa am nascocit varianta asta care e de 10 ori mai buna :D


P.S. imi pare rau pentru pozele de proasta caliltate :-( problema e ca nu am aparat foto si ma descurc cum pot cu telefonul.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spanac
  • 1/2 cana lapte
  • 2 catei de usturoi
  • putina faina (ceva mai putin decat o lingura)
  • 3 oua
  • 150 gr cascaval ( eu am pus cam 80 de grame cascaval si restul branza de vaci pentru ca doar asa am avut)
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingura gris
  • 200 gr paste
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de spanac cu paste la cuptor:

1.Spanacul se spala bine si se pune la fiert. O data fiert, se scurge de apa si se piseaza cu blenderul.  Intr-o cratita calim usturoiul zdrobit cu  faina apoi adaugam spanacul tocat si 1/2 din cana cu lapte. Invartim bine pana se incorporeaza laptele. La final adaugam sare dupa gust.

2. Pastele se pun la fiert in apa cu sare.

3.Intre timp separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat cu o lingura de lapte dupa care se adauga cascavalul ras si se condimenteaza cu putin piper. Albusurile se bat spuma si se adauga o lingura de gris.

4. Dupa ce s-au fiert pastele, le strecuram si le amestecam cu mancarea de spanac. Adaugam si amestecul de galbenus cu cascaval si amestecam. La final adaugam si albusul amestecat cu gris si amestecam incet pana se incorporeaza totul foarte bine.

Gustam sa vedem daca mai e nevoie de sare dupa care turnam compozitia intr-o tava tepetata cu foaie de copt si dam la cuptor la foc mic cam 50 de minute.

TIPS-URI

1

Puteti sa combinati mai multe feluri de branza si puteti sa razuiti si deasupra niste cascaval. Mie imi plac foarte mult branzeturile si cand e vorba de asa ceva merg pe principiul: cu cat mai mult cu atat mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de spanac cu paste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

13.03.2014, 09:36

Bravo . Asa trebuie sa transformam ce nu e OK

Panacris 1

13.03.2014, 10:18

bianca92 1

13.03.2014, 10:34

multumesc pentru comentariile pozitive

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paste cu midii in sos de rosii proaspete