Habar n-aveam cum sa numesc acest desert... am pus in vas ingrediente alese din amintiri si diferite moduri de combinatii si ce sa vezi? Tocmai am descoperit ca ii spune "budinca de acasa". Asadar, nu mai trebuie sa ma panichez cand am pofta pe o budinca si "Unde-i plicu?Nu-i!", pentru ca aceste ingrediente sigur le aveti toate in bucatariile voastre. Si daca nu, sigur le veti avea de acum incolo cand veti incerca acest minunat desert la pahar.
Sunt cucerita complet de deserturile la pahare, de felul cum arata si de gustul lor. Elegante si gustoase, perfecte pentru masa de festivitati.
Probabil ca va mai aduceti aminte de Noemi, cea pe care v-am prezentat-o prima data in reteta prajiturii Raffaello. Ca de fiecare data, fata aceasta ma surprinde cu imaginatia ei! Imi place fooarte mult cum editeaza pozele si in special, cum pozeaza! Pozele de final ale acestei retete sunt atat de reusite datorita ei. Intotdeauna ma ajuta sa mai pun un strop de profesionalism in pozele de prezentare!
-KSSS
Intr-un vas punem putin din lapte (aprox. 100-150ml) pe foc. Adaugam si zaharul, cacaua, faina, untul si zaharul vanilat. Amestecam bine pana cand toate ingredientele s-au omogenizat. ATENTIE: lasati flacara focului mica, se va arde daca o dati mai tare.
Dupa ce am amestecat bine cu un tel, adaugam peste amestecul de mai sus restul de lapte. Lasam pe foc si amestecam continuu, pana cand se ingroasa ca o budinca. Lasam apoi la racit.
Daca amestecul nu s-a ingrosat destul, puteti adauga si un plic de gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.
Dupa ce budinca s-a racit, o punem in pahare apoi dam paharele la congelator pentru 10-15 minute.
Decoram cu frisca batuta, capsuni taiate cubulete si biscuiti maruntiti.
Pe langa ca va arata genial, gustul va si pe masura!
1
Reteta o gasiti si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/06/budinca-de-casa.html