Budinca de cartofi

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2010 | 19103 vizualizari

 

Sau cartofi frantuzesti....

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 2 oua fierte tari
  • 4 oua crude
  • 200 g telemea de oi rasa
  • 200 g smantana
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • ulei pentru uns tava
  • 1 lingura cu faina pentru tapetat tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi:

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata se racesc ,se curata si se taie rondele.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pun.....un strat de cartofi,se presara branza, se pun feliile de la un ou si smantana si cate putin din amestecul de oua batute si amestecate cu pasta de tomate. Trebuie sa rezulte trei straturi de cartofi si doua de umplutura.

Deasupra se toarna  restul de oua batute bine si amestecate cu pasta de tomate , pentru ca astfel o sa aiba o crusta frumos colorata si apetisanta. Se coace la foc potrivit.

TIPS-URI

1

Se poate servi budinca cu branza rasa deasupra sau cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

madi_marin 1

22.01.2010, 17:22

ai dreptate, hartia de copt e sfanta, dar am ramas fara provizii. sunt de acord ca e mult mai sanatos asa....

nadina73 1

20.08.2010, 00:25

5f

ralu_ca 1

17.02.2014, 08:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de spanac