Brocolli cu sos bechamel de post

de mihaelaradu in Mancaruri de post, 12 Mar 2011 | 14450 vizualizari

 

Se poate servi ca si fel principal sau salata calda langa fripturi.

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana brocolli
Pentru bechamel:
  • 2 linguri margarina
  • 4 linguri faina
  • 2 cani lapte soia
  • sare piper
  • nucsoara/ scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brocolli cu sos bechamel de post:

Broccoli se spala bine sub jet de apa rece, se desface buchetele si se bune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate cu paleta si sepune la scurs intr-un strecurator.

Intre timp, pregatim sosul bechamel la foc MIC. Intr-o cratita se topeste untul. Adaugam faina si amestecam pana se formeaza o pasta. Acum incepem sa incorporam laptele putin cate putin, amestecand continuu (eu folosesc un tel tip para, pentru a evita formarea cocoloaselor) pana se formeaza un sos nu foarte gros. Daca sosul s-a ingrosat prea tare, mai adaugati putin lapte. Condimentam cu un varf de sare si putin piper si neaparat, un praf de scortisoara sau nucsoara!

Broccoli, scurs de apa, se aseaza intr-un vas de yena uns cu margarina. Peste broccoli preseram cascavalul ras (adaugati dupa preferinta;mai putin, mai mult) si turnam sosul bechamel.

Introducem vasul la cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 minute, pana sosul formeaza o crusta la suprafata!

Se serveste cu placere! Noi il pregatim ca masa principala de pranz, insa ce e drept, dupa 2 ore iti simti stomacul gol, din nou :)

 

TIPS-URI

1

La sosul bechamel, de obicei se adauga atatea pahare de lapte, cate linguri de faina, insa, in cazul nostru, brocolli nu are consistenta pastelor ca sa absoarba un sos bechamel lichid. De aceea, punem mai putin lapte, ca sosul sa se aseze frumos deasupra legumelor.

2

Daca doriti, alaturi de brocolli puteti fierbe si 2-3 morcovi si cateva capatani mici de varza de Bruxelles, pentru un plus de culoare si savoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brocolli cu sos bechamel de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu ciuperci