Brânzoaice

de LC in Dulciuri, 1 Iun 2012 | 10088 vizualizari

 

Iaca a venit tătucu aseară cu o ditamai bucată de brânză de capră și de oaie...Și cum nu îmi place deloc mirosul și nici cu gustul nu prea ne împăcăm am zis să fac ceva cu ea ..că de să nu risipim alimentele. Și am făcut niște brânzoaice...unele gigantice, altele de dimensiuni normale...:)) dar bune domnule!

 

INGREDIENTE

  • Aluatul :
  • făina ( cam 1 kg 200 g a intrat la mine)
  • un cubuleț drojdie ( 50 g și încă un vârf din altul am pus eu)
  • 4 ouă
  • un praf de sare
  • 5 lingurițe zahăr
  • ulei ( cam 100 ml)
  • zahăr vanilat un pliculeț
  • coajă de lămâie ( nu prea multă ca am pus și in compozișia de brânză)
  • apă călduță ( cam 400 de ml)
  • Umplutură :
  • cam un kg de brânză am folosit eu ( de care doriți: dulce, de vacă, de capră, de oaie )
  • zahăr după gustul fiecăruia ( cam 7 linguri am pus eu )
  • o esență de lămâie
  • 5 ouă ( sau 4....am pus 5 pentru că era foarte tare brânza)
  • zahăr vanilat 2 pliculețe
  • coajă de lămâie rasă ( am pus cam de la o lămâie)
  • Pentru uns :
  • cam 3-4 gălbenușuri
  • zahăr pudră pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brânzoaice:

Punem făina într-un castron. Încălzim apa ( să fie călduță, nu fierbinte). Facem o găurica și pregătim maiaua( punem praful de sare, zahărul, zahărul vanilat  drojdia, coaja de lămâie și apă puțin câte puțin și fărâmițăm bine drojdia , aducând mereu făina de pe margini). După ce s-a încorporat folosim mânuțele. Adăugăm și ouăle și începem să ne jucăm. După ce am încorporat și ouăle adăugăm și uleiul și frământăm bine bine de tot ( trebuie să iasă un aluat pufos ca la cozonac: aluatul este gata când nu se mai lipește cocuța de mânuțe ). Apoi lăsăm deoparte vasul acoperit cu un prosop curat (nu înainte de a îl descânta ca să crească frumos ) pentru 45 de minuțele.

Pentru umplutură dăm brânza prin răzătoare, punem ouăle, zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie, esența și amestecăm bine bine.

Apoi face cocuțe mici și le întindem cu ajutorul sucitorului. În centru punem umplutura și împachetăm după preferințe ( eu am făcut și pliculețe, si cerculețe și o tentativă de trandafiri). Punem foaie de copt în tavă și așezăm brânzoaicele pe care le mai lăsăm 10 minute înainte de a le introduce în cuptor, dar nu înainte de a le unge bine bine cu gălbenușul de ou. Cuptorul meu le-a copt cam în 25-30 de minute la foc mediu. Pudrăm și servim.

Vor ieși niște pufoșenii gustoase! Guten Appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brânzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice cu urda si marar