Bors de peste /somon

de Sylvia in Supe/Ciorbe, 20 Feb 2010 | 12921 vizualizari

 

Am facut la repezeala acest bors de peste care s-a dovedit a fi excelent. Aveam niste bucati de somon ( de obicei cumpar unul mare de 2-3 kg si il portionez eu ) care stiam ca nu prea pot sa le folosesc la altceva si am zis sa incerc acest bors.

 

INGREDIENTE

  • cateva bucati de peste ( eu am pus capul de la somon, coada si inca vreo 2 bucati ) 
  • 3 linguri de zarzavat ( eu am pus zarzavat ras pastranac cu morcov, telina, patrunjel radacina,telina frunze)
  • 2 linguri de pudra de legume naturala (reteta mea),
  • sare,
  • piper,
  • o frunza de dafin,
  • 2 linguri de ulei ,
  • 100 ml suc de rosii,
  • bors pentru acrit,
  • verdeata proaspata maruntita pentru pus la final eu am pus patrunjel.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de peste /somon:

Preparare bors de peste :  punem intr-un vas mai adanc legumele la calit in cele 2 linguri de ulei si le lasam pret de cateva minute.

Dupa cateva minute adaugam bucatile de peste si apa , condimentam cu sare si piper si o frunza de dafin si lasam la foc mediu timp de 15 minute .

Lasam apa cat sa treaca bine peste bucati si la clocot mic. La sfarsit adaugam in borsul de peste sosul de rosii si mai dregem cu condimente dupa gust si acrim cu bors. 

Am servit o portie de bors de peste  fierbinte cu paine prajita si patrunjel verde tocat fin pus direct in farfurie.

TIPS-URI

1

Borsul de peste se  serveste atat cald cat si rece alaturi de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste /somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Sylvia 1

22.02.2010, 09:50

Fetelor va servesc cu o portie, f bun a iesit sut super incatat de vegeta mea naturala .

Sylvia 1

22.02.2010, 09:52

Rivka ai dreptate cu aparatul,iti trimit mesaj cu un site unde mai poti prelucra putin pozele si da imi plac si fustee tale si "atitudinea" ta in poze

Miha 1

06.03.2010, 12:54

E adevarat ca un aparat performant te ajuta mai mult, dar nu numai aparatul este important. Ca exemplu...poza de la Krem a la Krem facuta acum cativa ani, cand m-am apucat de pozat mancarea http://good-times.webshots.com/photo/2192002240088512827cMXLkZ si poza de la Krem a la Krem facuta in 2009. http://bucataras.ro/retete/665/krem-a-la-krem.html Amandoua sunt facute cu acelasi aparat.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de sfecla