Am facut la repezeala acest bors de peste care s-a dovedit a fi excelent. Aveam niste bucati de somon ( de obicei cumpar unul mare de 2-3 kg si il portionez eu ) care stiam ca nu prea pot sa le folosesc la altceva si am zis sa incerc acest bors.
Preparare bors de peste : punem intr-un vas mai adanc legumele la calit in cele 2 linguri de ulei si le lasam pret de cateva minute.
Dupa cateva minute adaugam bucatile de peste si apa , condimentam cu sare si piper si o frunza de dafin si lasam la foc mediu timp de 15 minute .
Lasam apa cat sa treaca bine peste bucati si la clocot mic. La sfarsit adaugam in borsul de peste sosul de rosii si mai dregem cu condimente dupa gust si acrim cu bors.
Am servit o portie de bors de peste fierbinte cu paine prajita si patrunjel verde tocat fin pus direct in farfurie.
1
Borsul de peste se serveste atat cald cat si rece alaturi de ardei iute.