Ciorbă cu inimioare și pipote de pui

de Panacris in Supe/Ciorbe, 14 Mar 2013 | 8109 vizualizari

 

Inițial am vrut să prepar o ciulama de inimioare și pipoțele, dar Zmeii nu prea agrează astfel de preparate și atunci am transformat preparatul într-o ciorbiță/supă super gustoasă!

 

INGREDIENTE

  • inimioare și pipote de pui cca. 300 g,
  • legume mixte ptr supă ( praz, ceapă verde, morcovi, fasole verde, mazăre, păstîrnac, țelină) cca. 400 g,
  • sare iodată,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • enibahar 1 boabă,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ouă 2 gălbenușuri,
  • smântână 3 linguri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă cu inimioare și pipote de pui:

Inimioarele și pipoțelele se fierb în apă cu puțină sare, cca. 35 de minute la foc mediu. Între timp legumele, (recunosc că am folosit legume congelate!), se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 20 de minute, la foc mediu. După ce au fiert măruntaiele de pasăre se scot din zeama lăsată și se adaugă la amestecul de legume, se asezonează de sare, piper și mirodenii, lăsându-se la fiert cca. 15 minute până se împreunează gusturile. Spre final gălbenușurile se bat energic cu smântâna, apoi se adaugă la ciorbița, atenție cu focul oprit, amestecându-se până se înglobează. Se servește fierbinte cu verdeață și oțet sau zeamă de lămâie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă cu inimioare și pipote de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rata