Reteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi

de Caty in Ciorbe, 3 Apr 2023 | 4428 vizualizari

 

Nu poate sa treaca primavara fara sa facem un bors de fasole cu urzici. Daca il aromatizam cu hasmatuchi, e si mai bun.
Pentru aceastaReteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi avem neoie de cateva ingrediente: fasole, urzici, morcovi, ceapa, pastarnac, telina, ardei, rosii, ulei, bors, verdeata.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi
  • 500g fasole boabe
  • 500g urzici
  • 200g morcov
  • 200g ceapa
  • 100g pastarnac
  • 100g telina radacina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cutie cu rosii in bulion sau 2 linguri pasta de tomate
  • 50ml ulei
  • 500ml bors proaspat de tarate sau dupa gust
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1legatura leustean
  • 2 legaturi hasmatuchi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi:

Iata cum se prepara Reteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi

Am pregatit totul intr-o oala de 5 litri.

Spalam fasolea si o punem la fiert. Dupa doua, trei clocote scurgem apa. Repetam operatiunea de trei ori, inlocuind de fiecare data apa, cu alta fierbinte.

Taiem apoi cubulete morcocul, pastarnacul, telina, ceapa, ardeiul si le turnam peste fasole. Adaugam si uleiul. Lasam sa fiarba pana sunt fasolele fierte.

Cat timp fierb fasolele, alegem si scuturam bine urzicile, le spalam in multe ape si le punem la fiert in apa fierbinte cu putina sare, timp de 10 minute.

Cand fasolele sunt fierte, completam cu apa fierbinte daca este nevoie, adaugam borsul infierbantat si el inainte, rosiile taiate sau date prin blender. Daca nu avem rosii, folosim 2 linguri cu pasta de tomate. Lasam pe foc pana ajunge din nou in punctul de fierbere. Potrivim borsul de sare si acru. Punem acum urzicile, mai lasam sa fiarba 5 minute, punem verdeata taiata marunt, capacul si oprim focul.

Borsul miroase trasnet si gustul e pe masura.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Bors de urzici cu leustean

TIPS-URI

1

Putem pune urzicile curatate si spalate, direct in oala, in momentul in care le-am pune pe cele fierte. Trebuie sa fierbem 10 minute in loc de 5minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Panacris 1

05.04.2023, 09:15

Rocsi 1

09.04.2023, 20:30

Tare bun este borsul cu fasole! In varianta in care are si urzici, le place alor mei!

Catalina L 1

14.05.2023, 19:00

foarte bun bors

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors cu perisoare de pui