Nu poate sa treaca primavara fara sa facem un bors de fasole cu urzici. Daca il aromatizam cu hasmatuchi, e si mai bun.
Pentru aceastaReteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi avem neoie de cateva ingrediente: fasole, urzici, morcovi, ceapa, pastarnac, telina, ardei, rosii, ulei, bors, verdeata.
Iata cum se prepara Reteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi
Am pregatit totul intr-o oala de 5 litri.
Spalam fasolea si o punem la fiert. Dupa doua, trei clocote scurgem apa. Repetam operatiunea de trei ori, inlocuind de fiecare data apa, cu alta fierbinte.
Taiem apoi cubulete morcocul, pastarnacul, telina, ceapa, ardeiul si le turnam peste fasole. Adaugam si uleiul. Lasam sa fiarba pana sunt fasolele fierte.
Cat timp fierb fasolele, alegem si scuturam bine urzicile, le spalam in multe ape si le punem la fiert in apa fierbinte cu putina sare, timp de 10 minute.
Cand fasolele sunt fierte, completam cu apa fierbinte daca este nevoie, adaugam borsul infierbantat si el inainte, rosiile taiate sau date prin blender. Daca nu avem rosii, folosim 2 linguri cu pasta de tomate. Lasam pe foc pana ajunge din nou in punctul de fierbere. Potrivim borsul de sare si acru. Punem acum urzicile, mai lasam sa fiarba 5 minute, punem verdeata taiata marunt, capacul si oprim focul.
Borsul miroase trasnet si gustul e pe masura.
Pofta buna!
1
Putem pune urzicile curatate si spalate, direct in oala, in momentul in care le-am pune pe cele fierte. Trebuie sa fierbem 10 minute in loc de 5minute.