Bomboane "Suspans cu cirese"

de Anamaria7 in Dulciuri, 24 Iun 2011 | 7366 vizualizari

 

Aceste minunatii sunt genul de bunatate care te tine in suspans :D care se transforma in timp si iti bucura inima de bucataras ;) Cititi mai multe despre surpriza la Tipsuri! Am mai adaugat niste poze cu o metoda mai usoara de a forma bomboanele a.i. sa nu se topeasca untul atat de tare de la manevratul cu mainile, folosind o bucatica patrata de celofan.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr ciocolata amaruie
  • ulei de floarea soarelui (optional)
  • 250 gr zahar pudra
  • 3 lg mari cu unt moale
  • 2 lgt esenta de migdale
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • cirese bine coapte
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane "Suspans cu cirese":

Mixam untul cu zaharul pudra si cel vanilinat. S-ar putea sa se ingroase foarte tare si sa trebuiasca framantata cu mana compozitia. O punem la frigider daca e prea moale, timp in care spalam ciresele si le scoatem samburii. Apoi luam cate putina compozitie si invelim fiecare cireasa in ea, acoperind bine tot fructul, altfel siropul se va scurge. Tinem bombonelele la frigider sa se intareasca, ideal ar fi sa stea macar 12 ore.

Topim ciocolata la foc mic, iar daca e prea groasa ca sa invelim bomboanele in ea, adaugam putin ulei de floarea soarelui. Nu trebuie sa ajunga lichida ca glazura pentur prajituri deoarece stratul pe bomboana trebuie sa fie cat de cat grosut. Dupa ce o luam de pe foc, adaugam esenta de migdale si omogenizam.

Scoatem bobo din frigider si le dam drumul in ciocolata, le acoperim bine ajutandu-ne de o lingura si le mutam pe un celofan curat. Se tin la rece, dar nu la frigider, ar putea "transpira" cand le scoateti :)).

TIPS-URI

1

Aceste bombonele se pastreaza luni intregi, daca sunt puse la loc rece si ferit.

2

SUSPANSUL creste pe masura ce trece timpul: ideea este ca, in decurs de cateva zile pana la cateva saptamani, interiorul bomboanelor se lichefiaza, cu tot cu cireasa formandu-se un sirop rosu. Asa ca, nu va grabiti (ca mine :P), sa le papati din primele zile, asteptati si incercati cate una pana cand dati de surpriza! :D Si ca asta sa se petreaca destul de repede, nu le tineti la frigider, doar la loc rrece! (daca e posibil pe vremea asta :P) Eu mi-am pastrat cateva, astept cu nerabdare sa treaca macar o saptamana :) Am observat chiar dinainte a doua zi, inainte sa le acopar cu ciocolata, ca una dintre ele, careia ii lasasem un punct mic de cireasa neacoperit, incepuse sa lase siroooop :D:D:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane "Suspans cu cirese"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Raffaello