Chec cu dovleac si aroma de scortisoara

de Angelina_Elena in Dulciuri, 17 Dec 2012 | 5461 vizualizari

 

By Licuta Marin!

 

INGREDIENTE

Pentru 2 checuri avem nevoie de:

  • 400 g dovleac copt
  • 400 g faina
  • 300 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac si aroma de scortisoara:

Amestecam ouale cu zaharul si uleiul pana obtinem o crema pufoasa.

Adaugam dovleacul, apoi laptele si omogenizam.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt, scortisoara si sarea. Obtinem un aluat omogen.

Punem compozitia in doua forme de chec de dimensiune 25x12x8 cm.

Coacem checurile la foc mediu timp de o ora.

Scoatem apoi formele din cuptor si le lasam sa se racoreasca cca. 15 minute.

Scoatem apoi checurile din forme, le lasam sa se raceasca bine, iar cand sunt rece le pudram cu zahar.

Checul cu dovleac si aroma de scortisoara este un desert minunat, parfumat si delicios!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac si aroma de scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec trufas