Biscuiti raw

de adnia in Vegan / Raw vegan, 5 Mar 2013 | 10480 vizualizari

 

in ultima vreme, desi stau extrem de prost cu timpul si cu conexiunea la internet, incerc totusi, sa nu stau prea departe de calculator si de blogul meu drag. Si pt. ca in paralel ma si documentez tot mai mult cu privire la alimentatia sanatoasa, din care nu pot lipsi retetele fara gluten, fara grasimi, raw-vegane, etc., iata-ma-s din nou, prezenta cu o noua reteta inventie proprie (sau mai bine zis, doua:))
Astazi va arat la ce munca mi-am supus din nou deshidratorul (ca parca prea statea el cumintel in cutiuta lui): niste minunatii de biscuiti albi cu lamaie si altii ceva mai inchisi la culoare, cu prune uscate si curmale.

 

INGREDIENTE

  • Pt. biscuitii albi avem nevoie de:
  • -2 lingurite zeama de lamaie
  • -coaja rasa de la 1/2 lamaie bio (sau spalata foarte bine in prealabil cu apa fiarta)
  • -aprox. 25 grame nuci caju hidratate
  • -miere (dupa gust)
  • -cateva picaturi extract de menta (eu l-am facut in casa)
  • -faina de migdale (cat cuprinde)
  • - 1 lingura faina de nuca de cocos (obtinuta prin macinarea fulgilor de cocos)
  • -1/2 lingurita pudra de psyllium
  • -1 lingurita apa
  • Pt. biscuitii maronii avem nevoie de:
  • -cateva curmale hidratate bine in apa
  • -cateva prune uscate hidratate in apa
  • -faina de nuci (obtinuta prin macinarea nucilor in rasnita de cafea), cat cuprinde
  • -1 lingurita miere, optional
  • -putina pudra de roscove (ca inlocuitor al pudrei de cacao)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti raw:

Daca aveti toate acestea la indemana, prepararea biscuitilor nu ia mai mult de 10 min., si anume: se amesteca in robot ingredientele pt. fiecare tip de biscuiti in parte, pana obtinem o pasta faramicioasa. In acest moment, se scoate din robot, se framanta putin pe o plaseta si se intinde cu sucitorul intre doua folii de folie alimentara (asa evitam lipirea pastei de planseta sau de sucitor). Apoi se scoate folia de deasupra aluatului, taiem forme mici cu ajutorul decupatoarelor pt. fursecuri si le asezam in deshidrator. Pornim deshidratorul si-l lasam sa-si faca treaba cateva ore, pana cand biscuitii nostri capata consistenta dorita!

TIPS-URI

1

-daca nu aveti la indemana un deshidrator, puteti folosi si cuptorul electric setat pe o temperatura de 40-45 grade

2

- biscuitii se pot si coace in cuptor cateva minute (5-7 min), dar atunci discutam despre biscuiti vegani, nu raw-vegani; oricum ar fi, sunt deliciosi! Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti raw" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti dietetici