Nici nu vă pot spune în cuvinte cât de bună este această Ciocolată de casă cu pudră de roșcove și curmale, preparată la rece, fără lapte praf și fără cacao.
Punem în vasul unui robot, sau chopper, curmalele și caju-ul și le tocăm mărunt, mărunt, până ajung la consistența unei paste.
Adăugăm și uleiul de cocos, un praf de sare și pudra de roșcove.
Omogenizăm bine amestecul, picurând câte puțin din laptele de orez.
Vom obține o pastă ușor lipicioasă și unsuroasă, pe care o putem modela cu mâna.
Adăugăm și puține semințe de goji și fulgi de cocos, pentru un plus de gust și culoare.
Amestecăm bine totul și umplem cu acest amestec forme de ciocolată, sau, ca în cazul meu, niște cornete de înghețată.
Presăm bine compoziția de ciocolată de casă cu pudră de roșcove și curmale, în cornete să nu rămână goluri de aer.
Dăm cornetele cu ciocolată la frigider pentru aproximativ o oră.
În acest timp textura ciocolatei devine fermă, dar, totuși, ușor cremoasă.
Noi n-am rezistat decât 30 de minute, apoi am servit, că suntem mari pofticioși.