Neatza dragii mei!! Am venit repede cu biscuitii pentru cafea. Toata lumea e servita!!
Sunt usor de facut...dar si mai usor de mancat :D
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare. Adaugam si esenta de vanilie si mixam pana la incorporare.
Separat cernem faina cu sarea si bicarbonatul. In compozitia de oua si unt adaugam faina si amestecam cu mixerul la viteza mica pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam si merisoarele si 50 de grame de fulgi de migdale si amestecam usor.
Pregatim o tava cu hartie de copt iar cuptorul il incalzim la 170 de grade.
Formam bilute din aproximativ 2 linguri de compozitie, pe care le aplatizam usor, presaram cativa fulgi de migdale deasupra, si le punem in tava la distanta de 5-6 cm intre ele. Introducem tava cu biscuitii in cuptorul incins si-i lasam la copt 15-20 de minute, sau pana cand marginile se rumenesc usor.
Scoatem biscuitii pe un gratar, iar dupa ce se racesc putem sa-i depozitam intr-o cutie inchisa ermetic, la loc racoros.
Cand am facut acesti biscuiti m-am gandit in primul rand la puisorul meu, care este fanul lor nr.1. Sunt foarte buni pentru copilasi langa o cana de lapte, dar sunt foarte buni si pentru cei mari langa o cana de cafea. Eu, desi nu mai sunt copilas :P, tot langa o cana de lapte ii prefer, dar sa fie una dintr-aia mare!!!
Enjoy!!!