Baba ghanoush

de Criss in Mancaruri de post, 19 Noi 2013 | 6075 vizualizari

 

Azi va prezint o reteta delicioasa, care e de fapt o salata de vinete preparata in stil arabesc. N-a existat nici macar un singur fel de mancare gustat/incercat de mine, specific tarilor arabe, care sa nu-mi placa. Bine, in ce priveste harissa (pasta de ardei - Tunisia) prefer sa ma abtin. :D Dar nu pentru ca n-ar fi buna insa e atat de iute incat e imposibil de mancat fie si un varf de cutit. In fine, sa revenim la reteta de azi. Cum spuneam, e vorba de o salata de vinete , mai degraba crema/pasta de vinete foarte apreciata si foarte populara in tarile arabe. Gustul specific este dat de tahini (pasta de susan) fara de care Baba Ghanoush n-ar fi decat o banala salata de vinete. De fapt n-ar fi Baba Ghanoush ci doar o banala salata de vinete. :) :) Eu mi-am facut singura si pasta de susan, pentru ca in Tg.Mures nu am gasit in niciun magazin tahini gata preparat. Poate n-am stiut eu unde sa caut, insa in majoritatea magazinelor m-am uitat.

 

INGREDIENTE

  • -2 vinete mijlocii (cam 600 g)
  • -2 linguri pasta tahini
  • -2-3 linguri ulei de masline
  • -zeama de lamaie (cam 2 linguri am pus eu)
  • -1 catel usturoi
  • -1/2 lingurita chimen
  • -sare dupa gust
  • -patrunjel verde (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baba ghanoush:

Se coc vinetele, se curata si se lasa sa se scurga zeama. 

Pentru a prepara tahini, avem nevoie de o punguta de 100 g susan. Susanul se pune in tigaia de teflon si se rumeneste foarte putin, atat cat sa nu ramana alb ci sa fie putin auriu. Se pune apoi intr-un vas, se adauga putin ulei de masline si se mixeaza cu blenderul vertical pana devine pasta.

Vinetele scurse si racite se mixeaza tot cu blenderul vertical pentru a deveni o pasta fina si cremoasa. Se amesteca cu tahini, se adauga uleiul de masline, zeama de lamaie, usturoiul, chimenul, sarea si se amesteca bine.

Simplu si delicios. Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baba ghanoush" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

19.11.2013, 17:45

Criss 1

20.11.2013, 13:34

Multumesc dragelor.

Criss 1

20.11.2013, 13:35

Simona, nici ai mei n-au fost prea incantati. Copilul meu a gustat si a strambat din nas. Sotul a mancat dar el in general nu face mofturi, mananca ce-i pun in farfurie.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida