Minunata gama de condimente noi de la Delikat, nu ma mai opresc din testat!
De data aceasta am testat amestecul de ierburi italiene in sosul de rosii in care am fiert ardeii umpluti.
Am adăugat si putina boia de ardei iute si tare bun si aromat a iesit!
Mai intai pregatim compozitia pentru umplut ardeii.
Tocam ceapa si o calim in putin ulei pana devine translucida, apoi adaugam morcovul dat pe razatoare. Amestecam bine cele doua ingrediente, iar cand morcovul este patruns, adaugam carnea tocata si o amestecam intens cu ingredientele de pe foc.
Asezonam amestecul cu sare, boia de ardei si amestec de ierburi italiene de la Delikat.
Cand carnea este aproape patrunsa, adaugam si orezul si il amestecam bine cu ingredientele.
Stingem focul si lasam compozitia sa se raceascaapoi incorporam in ea cele doua oua și patrunjelul tocat.
Taiem cotoarele la ardei si ii curatam de seminte si nervuri. Ii clatim bine si ii umplem cu compozitia de carne tocata si legume.
Amestecam ketchupul cu apa si turnam amestecul peste ardeii umpluti. Urmarim ca ardeii sa fie usor acoperiti cu lichid, sa fiarba uniform.
Punem vasul la foc si lasam ardeii umpluti sa fiarba in sosul de rosii pana sunt usor patrunsi.
Asezonam pe parcurs sosul cu amestec de ierburi italiene, sare, zahar si boia de ardei dulce.
Spre final de fierbere, diluam o lingura de faina cu putina apa rece, apoi cu sos de rosii fierbinte si turnam amestecul rezultat in sosul de pe foc. Amestecam intens in timp ce il turnam, sa nu se formeze cocoloase.
Dupa stingerea focului, adaugam patrunjel verde tocat.
Servim ardeii umpluti calzi, simpli sau cu smantana, iaurt, dupa preferinte.