Tăiem ceapa mărunt și o punem la calit in uleiul fierbinte, împreună cu morcovul și păstârnacul.
Le călim 5 minute adăugând cate putina apa,după care adăugăm orezul spalat și mai ținem pe foc, inca 5 minute amestecând din când în când.
Lăsăm să se răcorească puțin, apoi adăugăm carnea tocata, mărarul, leusteanul și pătrunjelul tocat, pasta de tomate, 2 oua și sare după gust. Eu fac compoziția puțin mai sărată decât îmi place, pentru că mai trag și ardeii.
Cu această compoziție umplem ardeii curatati de cotoare și spălați.
Ii umplem pe trei sferturi că sa avem loc de o sărmăluță mica drept capac.
Pregătim doua cratițe in care punem roșiile tăiate felii grosute,crenguțele de cimbru deasupra apoi punem ardeii și completam cu apa fierbinte, până la jumătatea lor. Nu ii înecăm in apa, căci lasă și ei zeama.
Punem capacul și din momentul in care a inceput apa să fiarbă, ii lăsăm 1 ora la foc mic.
Scurgem apa și servim ardeii cu smântână și cu bucăți de roșii din cratiță.
Pofta buna!