Au iesit si vreo 10 sarmalute pe langa ardei ;)
Intai curatam ardeii de seminte : crestam fiecare ardei usor cu cutitul in jurul cotorului ,scoatem cotorul si semintele.Spalam ardeii cu apa rece si ii lasam putin la scurs.
Curatam ceapa ,o spalam,apoi o tocam marunt .
Orezul se alege,apoi se spala .
Intr-o cratita se pun 50 ml ulei si se caleste ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin ,se adauga bulionul. Se scoate compozitia intr-un lighean de bucatarie ,apoi se adauga sare si marar( spalat si tocat marunt) .
Umplem ardeii cu compozitia pregatita si acoperim fiecare ardei cu o felie de rosie.
Intr-un ceaun mai inalta uns cu ulei asezam ardeii.Punem apa cat sa acopere putin.
Punem ceaunul in cuptor la foc potrivit .Cand sunt aproape gata ,se mai adauga rosiile tocate cubulete si putin cimbru .
Mai lasam 5-10 minute si ardeii sunt gata pentru a fi serviti.
1
Se pot servi si cu smantana ;)