Ardei umpluti

de Doralinda in Mancaruri cu carne, 24 Ian 2013 | 3843 vizualizari

 

E cunoscuta reteta, depinde doar de modul de preparare si de ingredientele alese de fiecare.

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei grasi
  • 400 gr carne tocata vita
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel mare
  • 1 ardei gras rosu
  • marar cam jumatate de buchet(depinde cat de mare e, bineinteles dupa gustul fiecaruia)
  • 50ml ulei masline
  • 100 gr bulion rosii
  • 125 gr orez rotund
  • sare
  • piper
  • 2 cepe medii
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Curatam cei 10 ardei grasi si ii intepam putin in varf ptr a putea fierbe mai bine si in interior. Vanata, ardeiul rosu, dovlecelul si ceapa, le dam prin mixer. Intr-o cratita, punem uleiul si calim  legumele mixate pana nu mai ramane apa, apoi adaugam carnea si amestecam ca sa nu ramana cocoloase. Punem si orezul, mararul si bulionul si mai lasam 5 min. Sezonam dupa gust cu sare si piper, apoi umplem ardeii. ii punem intr-o oala cu putina apa, ulei si putin suc de rosii (si sare daca doriti) si lasam la fiert cca 1 ora, acoperit la foc mic.

TIPS-URI

1

Se potriveste de minune cu un sos tzatziki!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Doralinda 1

24.01.2013, 15:41

Any! Multumesc frumos!

- Andreea - 1

24.01.2013, 16:06

ce pofta mi-ai facut Dora.....

Doralinda 1

24.01.2013, 16:44

Andreea, e delicios! Sotul a mancat pe "fuga" doi ardei!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti