Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi

de katty in Mancaruri de legume, 28 Mai 2020 | 3447 vizualizari

 

De cand ma bantuie aceasta mancarica dintr-o carte veche de retete. Si cum a venit primavara si trebuie sa facem curat in congelator m-am gandit ca e timpul sa o pun in aplicare. Am adaptat-o gusturilor mele (adica am marit cantitatea de branza si am pus inclusiv in sos) si a fost exact pe placul nostru.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ardei kapia copti si scursi (din congelator)
  • 40 gr unt
  • 40 gr faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 linguri smantana grasa
  • marar verde
  • 100 gr telemea rasa
  • putina boia picanta
  • unt+pesmet pentru uns forma.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi:

Daca avem ardei kapia proaspeti va trebui sa ii coacem, pe rand, pe tabla.Asezam ardeii intr-un vas si ii presaram cu sare, Ii acoperim cu un capac si ii lasam 15 minute, dupa care ii putem descoji(mult mai usor). Daca avem ardeii kapia congelati(asa cum i-am avut si eu) ii dezghetam si ii scurgem bine. Scoatem cotoarele(daca nu sunt deja scoase) si ii taiem fasii de 1 cm. Ungem forma cu unt si presaram pesmet. Asezam ardeii kapia in forma.

Pregatim sosul. Punem untul intr-o craticioara la foc.

Cand untul s-a topit, adaugam faina si amestecam energic pana se incorporeaza bine. Incepem sa turnam laptele amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Fierbem 10 minute si dam sosul jos,Il lasam sa se racoreasca si adaugam smantana, mararul, sare dupa gust, piper si telemeaua din care oprim  putin pentru presarat deasupra,Intindem sosul peste  ardeii kapia, presaram branza telemea ramasa si boiaua picanta. Dam forma la cuptor pana se rumeneste usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

30.05.2020, 20:16

Ce faina trebuie sa fie combinatia, aroma ardeilor kapia copti si cu sos alb!

Panacris 1

31.05.2020, 20:42

Yamyy, yamyy!

dantes 1

05.06.2020, 12:36

Buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci la tigaie cu branzeturi